Consulta ciutadana 2018

Aquest dilluns, s’han fet públics els resultats de l’enquesta amb participació ciutadana de la Fira de l’Avellana 2018.

L’AMPA hi va participar amb el projecte “Fem recerca, Robòtica a les aules”.

Els alumnes ja fan ús dels robots des de fa unes setmanes.

Un any més, els veïns de Riudoms han considerat que un dels projectes més interessants fons el nostre, al qual se’l dotarà amb un ajut extraordinari de 1000 €.

Des de la Junta volem agrair mol efusivament a tots els que ens han votat i donar l’enhorabona a tots els participa’ns.

Donem les gràcies a tots els veïns del poble pel seu vot.

L’AMPA instal·la un DEA al pati de l’ INSTITUT JOAN GUINJOAN

En el marc de l’edició 2017 de la Fira de l’Avellana, l’Ajuntament de Riudoms va realitzar, la consulta de participació ciutadana per tal que els veïns de Riudoms poguessin expressar la seva opinió sobre diferents temes de caràcter local.

Com en l’edició anterior, l’Ajuntament ha obert novament una línia addicional de col·laboració amb les entitats perquè aquestes puguin dur a terme els seus projectes ajudant amb una dotació econòmica per valor conjunt de 6.000 €, els quals es reparteixen de la forma següent:

• 4 actuacions d’entitats de com a màxim 1.000 €.
• 4 actuacions d’entitats de com a màxim 500 €.

Una vegada obtinguts els resultats de la consulta, els veïns de Riudoms han considerat que un dels projectes més interessants per al poble, al qual se’l dotarà amb un ajut extraordinari de 1000 €, fos per:

–   Per una vida la prevenció és clau: adquisició d’un desfibril·lador extern automàtic                      (AMPA Institut Joan Guinjoan)

 

Donem les gràcies a tots els veïns del poble pel seu vot.

SENSE MÒBIL A L’INSTITUT!!

Les normes d’organització i funcionament del nostre centre estipulen que està expressament prohibit que els mòbils o altres aparells electrònics siguin audibles o visibles a l’institut. No es poden utilitzar dits aparells a cap espai del centre, inclosos pati, passadissos o cantina. L’únic cas en què es permet l’ús de dits aparells és amb finalitats didàctiques (només a l’aula) i prèvia notificació als pares per part del professorat amb suficient antelació.
L’incompliment d’aquesta norma comportarà sancions que poden anar des d’una amonestació oral i escrita com un primer avís, a la requisa de l’aparell que haurà de ser recollit pels pares o tutors legals (fins les 14:00 del mateix dia o dies posteriors) o fins i tot arribar a l’expulsió del centre en cas de reincidència o negativa a lliurar l’aparell.
Recordeu que tant pares com alumnes teniu sempre a la vostra disposició el telèfon del centre per tal de comunicar urgències i que en cas que els alumnes portin mòbil a l’institut, el centre declina tota responsabilitat en cas de pèrdua, trencament o furt del mateix.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

INTERCANVI DE LLIBRES CURS 2018-19

INTERCANVI DE LLIBRES DE TEXT PEL CURS 2018-2019

L’AMPA, amb la col·laboració de l’Institut, posem en marxa un any més l’intercanvi de llibres de text.

Amb aquesta iniciativa pretenem:

Fomentar tota una sèrie d’actituds i valors que per una banda, giren al voltant del reciclatge i el respecte pel medi ambient i,  per l’altra, l’ús sostingut del material i

el fet de compartir, respectar i responsabilitzar-se dels llibres.

Abaratir el cost en la compra de llibres de text.

La reutilització de llibres pot aportar un valor afegit a la tasca habitual a les aules, ja que permet treballar  de forma efectiva valors que són presents en la proposta  educativa del centre.

 

QUI SE’N POT BENEFICIAR?

 Totes les famílies que estiguin associades a l’AMPA.   Les que no ho estiguin, podran fer-ho els dies que fem aquest intercanvi.

 

QUAN I COM HO FAREM?

 El dia    13 de juliol, de 18h a 20h,   a l’Institut (entrada per la porta que entra actualment l’alumnat).

Cada família portarà els llibres de text i lectura que vulgui intercanviar.     No cal dir que han d’estar en bon estat.

Caldrà comprovar els ISBN pertinents en els llistats de llibres que el centre us facilitarà.  S’estableix un valor simbòlic per llibre, per facilitar l’intercanvi i fomentar el reciclatge de llibres.

Per qualsevol dubte o aclariment, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través  d’aquest correu electrònic:                 ampa_ies@yahoo.es

 

US ANIMEM A PARTICIPAR EN AQUEST PROJECTE!!!

CERAP – Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar

L’Ampa va participa a la jornada de portes obertes que va organitza al CERAP aquest passat dissabte 2 de juny, amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural.

 

“Amb motiu de la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, el CERAP obre les portes de la seva seu per acollir les diferents entitats de Riudoms que tenen com a un dels seus objectius la difusió de la cultura.

Durant la tarda de dissabte dia 2 de juny,  prop de 25 associacions oferiran una petita mostra d’alguna de les activitats culturals que realitzen: art, teatre, escacs, poesia, boixets, música, manualitats, pintura, escalada, folklore. etc. Ens coneixerem de més a prop, afermarem els nostres lligams de col·laboració i festejarem la nostra particular festa.

Hi col·laboraran les seccions del mateix CERAP (Art, Muntanya, Escacs, Publicacions, Gastronomia, Diables i Diablons i Ball de bastons) i les següents entitats: Grup de Caramelles de Riudoms, Grup de Sardanes “Roses de tardor”, Grup Independent d’Art, Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Beat Bonaventura Gran, Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Cavaller Arnau, Associació de Mares i Pares de l’INS Joan Guinjoan, Associació de Jubilats i Pensionistes de Riudoms, Jubi Jove’ns Teatre, Associació de dones “La Bella Llar, Associació “El Trencadís”, L’Om/FemSafareig, Coral Dolça Catalunya, Dramèdia Teatre, Associació de Puntaires “Vol i boixet”, Taller de colors, Colla Gegantera de Riudoms, Pamaca Teatre, Lliga contra el càncer, parròquia de Sant Jaume Apòstol i Esplai del Casal Riudomenc.”

 

La imagen puede contener: una o varias personas, calzado y texto

Agafa la Bici 2018

Benvolguts/des  pares i mares,

L’institut, amb motiu de la campanya “Agafa la Bici!” celebrarà el proper dilluns 23 d’Abril, el dia de la bicicleta, en el que tots els alumnes, professors i altres treballadors del centre seran convidats a venir en bicicleta a l’institut.

Aquesta campanya, que ja coneixeu de l’any passat, vol fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport ecològic i saludable per venir a l’Institut, i el que es pretén en aquest dia és que els alumnes que podrien venir en bicicleta però normalment no ho fan, s’atreveixin a provar-ho, i així potser decideixin fer-ho més sovint.

Durant la setmana de l’11 al 18 d’abril, tots els alumnes que vulguin venir en bicicleta el dia 23, cal que s’apuntin a les llistes que tindran penjades a les seves classes.

Si venen en bicicleta, se’ls facilitarà una polsera conforme han arribat en bicicleta a l’Institut, que els donarà dret a l’esmorzar i beguda gratuïts a l’hora del pati.

Si, a més, s’han apuntat a les llistes, entraran al sorteig de diferents objectes !

Ja que pensem que us pot preocupar el tema de la seguretat, us fem saber que l’Ajuntament tallarà el carrer de davant de l’Institut per a que els alumnes hi puguin arribar sense cotxes, i voluntaris de l’AMPA es posicionaran en punts estratègics del poble per a controlar el trànsit.

A més, us fem saber que les bicicletes s’aparcaran dins l’Institut i estaran vigilades tot el dia i que els participants que ho considerin necessari, podran fer ús de les dutxes que el Centre Actiu ha posat a disposició de tots els participants.

I ja només recordar que és obligatori l’ús del casc, per raons de seguretat i perquè així ho indica la normativa del Servei Català de Trànsit.

Campanya promoguda per l’AMPA, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riudoms i l’Institut Joan Guinjoan.

Molt atentament, L’AMPA.

Cicle de xerrades “Entre tots eduquem”

Xerrada: “Musicoteràpia amb enfocament sistèmic” a càrrec de Cristina Duran, professora de música de secundària i màster en Pedagogia sistèmica, i Mar Martori, professora de piano i màster en musicoteràpia.

Alguns dels objectius d’aquesta xerrada són tenir eines per desenvolupar la intel·ligència emocional per poder gestionar les pròpies emocions, i prendre consciència de la importància i el significat del llenguatge no verbal en la comunicació, emprant el llenguatge musical com a fil conductor.

Activitat dirigida a professionals de l’educació i de la salut, treballadors socials, terapeutes, formadors ocupacionals, monitors i qualsevol persona interessada a desenvolupar recursos interns per a la seva millora personal.

 

Calendari:           10/4/2018                   20:30h

Localització:    Sala multiús del Casal Riudomenc

Club Bàsquet Riudoms

VINE A PROVAR!

Entrenament obert el dimarts 10 d’octubre a les 16:00 al Poliesportiu

Entrenaments dimarts   (16:00-17:00)   i  dijous  (16:30-17:30)   al Poliesportiu

Per a nens i nenes que estiguin cursant la ESO

Activitat esportiva a càrrec d’Àlex García
(aleex.gh@hotmail.com)